Rajaton
Blogi

27.02.2013: Treenit treenattu

Nyt on treenit treenattu ja lähdettävä on, vanhaa lastenlaulua mukaillen. Koko helmikuun olemme harjoittaneet Soilan sijaista Tuulia tuleviin koitoksiin, joista ensimmäinen on lauantaina alkava Pohjois-Amerikan kiertueemme. Toki Tuuli jo ehti debytoida Rajattoman laulajana pari viikkoa sitten Maarianhaminan LevelEleven-keikalla, ja eilinen konsertti Hyvinkääsalissa oli hänen ensimmäinen täysimittainen Rajaton-konserttinsa – meni muuten varsin mallikkaasti! Rapakon takana odottavatkin sitten hiukan isommat salit…

On mukava lähteä taas Kanadaan, joka on varmasti yksi kollektiivisista suosikkimaistamme. Tällä kertaa saamme plakkariimme mm. kaksi meille uutta provinssia, nimittäin Saskatchewanin ja Manitoban. Onneksemme sielläkin pahimmat paukkupakkaset ovat hellittäneet ja kevättä on jo ilmassa. USA:n puolella Teksasin lämmössä saamme puolestaan tilaisuuden esittäytyä sikäläisen kuoronjohtajaliiton kansallisessa konferenssissa, joka on käsittääkseni eräänlainen USA:n kuoroelämän "kuka kukin on" -tapahtuma. Kiertueen päätteeksi lauletaan sitten ABBAa Indianassa paikallisen sinfoniaorkesterin kera.

Ennen kiertueelle lähtöä pääsemme pitkästä aikaa jännittämään Emma-gaalaan, jossa Suomen lasten lauluja -levymme on ehdolla "vuoden lastenlevy"- ja "vuoden levynkansi"-kategorioissa. Jälkimmäisen voittaja valitaan muuten yleisöäänestyksen perusteella, joten kaikki Matti Pikkujämsän kansitaiteesta innostuneet voivat äänestää meitä täällä. Sama mies kuvitti myös Essin toimittaman ja Otavan julkaiseman Suomen lasten laulukirjan, josta levyn laulut on poimittu.

Mukavaa kevättalvea,
toivottelee Hannu.