Rajaton
Uutiset

27.12.2013: Rajaton kiertueelle Jaakko ja Pekka Kuusiston kanssa

Kun muusikkoveljekset, viulistit Jaakko ja Pekka Kuusisto, vuonna 2011 esiintyivät vierailevina artisteina lauluyhtye Rajattoman konsertissa Canberran musiikkifestivaalilla Australiassa, syntyi ajatus kokonaisen yhteisen konserttiohjelmiston tekemisestä. Tämä idea on nyt edennyt toteuttamisvaiheeseensa: Kaksi astetta saa kantaesityksensä Oulun Musiikkijuhlilla 7.3.2014, minkä jälkeen produktio viedään mittavalle konserttisalikiertueelle ympäri Suomen.

Luvassa on tekijöidensä näköinen konsertti: musiikin ovat säveltäneet esiintyjät itse, ja sovitukset ovat muotoutuneet intensiivisten harjoitussessioiden tuloksena. Kokoonpanon yhteenlaskettu musiikillinen osaaminen on hämmästyttävän laaja-alainen, joten instrumentaatio laajenee kuudesta lauluäänestä ja kahdesta viulusta ennalta-arvaamattomiin suuntiin. Rajattoman tunnistettavan ja omaleimaisen yhtyelaulusoundin sekä Kuusiston veljesten uskomattoman musikaalisen ja mielikuvitusrikkaan pelimannimeiningin yhdistelmä on jotain, mikä jokaisen suomalaisen musiikinystävän on koettava. Laulujen sanoitukset ovat maamme eturivin tekstintekijöiden Paula Vesalan, Jarkko Martikaisen, Paavo Westerbergin ja Juha Itkosen käsialaa, ja esityksen ohjaa Minna Vainikainen.

Kaikkia mukanaolijoita koskettavaksi teemaksi, ja sitä kautta esityksen punaiseksi langaksi, nousi huoli ihmisen toiminnasta johtuvasta ilmastonmuutoksesta. Nimi Kaksi astetta viittaa optimistisimpiin arvioihin maapallon keskilämpötilan noususta vuoteen 2100 mennessä. Nimivalinnallaan artistit haluavat korostaa nimenomaan optimismin merkitystä – tarkoitus on herättää kuulijoissa ajatuksia omasta suhteestaan ilmastonmuutokseen ja mahdollisuuksistaan vaikuttaa sen hillitsemiseen.

Kiertueaikataulu (lipunmyyntilinkit kunkin konsertin kohdalla):

Pe 7.3. klo 19 Oulun Musiikkikeskus
La 8.3. klo 16 Oulun Musiikkikeskus
Ke 26.3. klo 19 Kajaani, Kaukametsä
To 27.3. klo 19 Mikkeli, Mikaeli
La 29.3. klo 19 Pori, Promenadikeskus
Su 30.3. klo 19 Lahti, Sibeliustalo
Ti 1.4. klo 19 Tampere-talo
To 3.4. klo 19 Porvoon Taidetehdas
La 5.4. klo 19 Järvenpää-talo
Su 6.4. klo 19 Turku, Logomo
Ti 8.4. klo 19 Kuopion Musiikkikeskus
Ke 9.4. klo 19 Joensuu, Carelia-sali
To 10.4. klo 19 Jyväskylän Paviljonki
Pe 11.4. klo 19 Hämeenlinna, Verkatehdas
Su 13.4. klo 19 Helsinki, Finlandia-talo