Aili Ikonen

| Sopraano

Image

Musiikki on ollut osa elämääni niin kauan kuin muistan, kuulemma lauloin jo ennen kuin osasin puhua. Ensimmäinen soittimeni oli viulu, joka kulkee mukanani edelleen. Erilaiset musiikkityylit ovat kiinnostaneet minua aina. Innostuin toden teolla jazzista ja improvisaatiosta teini-ikäisenä, silloin myös laulaminen alkoi viedä voiton muilta harrastuksilta. Tieni veikin monien seikkailujen kautta kotoa Korpilahdelta Helsinkiin jazz- ja kansanmusiikin opintojen pariin Sibelius-Akatemiaan, josta valmistuin vuonna 2014.

Ensimmäisen sävellykseni, traagisen tarinan auton alle jääneestä rantakäärmeestä, tein 5-vuotiaana serkkuni kanssa. Sittemmin olen säveltänyt musiikkia niin eri yhtyeilleni, levyille kuin tanssiproduktioihinkin. Tähänastinen urani onkin ollut värikäs sekoitus esiintymisiä eri kokoonpanoillani, televisiotuotannoissa ja orkesterien solistina sekä useita julkaistuja levyjä, joista viimeisin on vuonna 2017 päivänvalon nähnyt toinen soololevyni Piirrä minut.

Odotan innolla tulevia seikkailuja Rajattoman riveissä. On upeaa päästä osaksi tätä monipuolista ja taidokasta lauluryhmää, joka sekä jakaa rakkauden laulamiseen että on täynnä huipputyyppejä. Olen onnentyttö!