Hannu Lepola

| Tenori

Image

Lapsuuteni ja nuoruuteni vietin itärajan pinnassa Lappeenrannassa. Kävin peruskouluni musiikkiluokalla ja opiskelin musiikkiopistossa erinäisten klassisten instrumenttien soittamista. Kuorolaulua harrastin pienestä pitäen paikallisessa lapsikuorossa ja myöhemmin nuorten kamarikuorossa. Teini-iässä löysin rock-musiikin, hankin kitaran ja aloin tehdä omia biisejä sekä soitin bändissä rumpuja.

Helsinkiin muutettuani jatkoin bändiharrastustani; olin mm. basisti-laulajana rock-triossa suuren esikuvani Stingin tavoin. Tavoitteena oli tietenkin loistava kansainvälinen rocktähden ura. Opiskellessani laulua Pop&Jazz-konservatoriossa tutustuin Essiin, joka syksyllä 1998 kertoi a cappella-yhtyeestä nimeltä Rajaton, joka tarvitsi uutta tenoria. Menin koelauluun ja tajusin heti, että tällaista musiikkia haluan olla mukana tekemässä. Yhtye vaikutti todella määrätietoiselta ja kunnianhimoiselta, ja sen jäsenet olivat (ja ovat edelleen, yhä enenevässä määrin) upeita laulajia, hienoja persoonia ja mukavaa seuraa.

Vähitellen Rajaton on syrjäyttänyt muut musiikkiprojektini. Laulamisen lisäksi teen Rajattomalle sävellyksiä ja sovituksia, ja tilaisuuden tullen pidän myös koulutuksia muille yhtyeille. Enää en haaveile rocktähteydestä; onnekkaiden sattumien kautta olen nimittäin saanut jo parin vuosikymmenen ajan tehdä työkseni parempaa musiikkia kuin mistä osasin nuorempana edes unelmoida.