Jussi Chydenius

| Basso

Image

Synnyin Helsingissä vuonna 1972. Vanhempieni ammattien kautta musiikki ja teatteri olivat elämässäni vahvasti läsnä lapsuudesta lähtien. Varsinainen musiikkiharrastukseni (jos musiikin jatkuvaa kuuntelemista ei lasketa harrastamiseksi) alkoi 14-vuotiaana, kun sain ensimmäiset omat rumpuni. Niitä tulikin sitten paukuteltua, ensin harrastuksena ja lopulta ammattina Don Huonot -yhtyeessä aina vuoteen 2001 asti.

Kuorolaulun saloihin tutustuin Sibelius-lukiossa, jonka kamarikuorossa lauloivat myös Essi ja Virpi. Kuoromusiikki otti minusta yliotteen. Ylioppilaaksi tulon jälkeen jatkoimme harrastustamme Grex Musicus-kamarikuorossa, jossa tapasimme myös Soilan ja Ahdin.

Oma sävellys- ja sovitustuotantoni alkoi vuonna 1995 kappaleella "Kutsu". Sitä ja muitakin kappaleitani (ja sittemmin myös muiden) esittämään sain syksyllä 1997 onnekseni vierelleni viisi lahjakasta ja yhtyelaulusta innostunutta ystävääni. Sillä tiellä ollaan edelleen.

Sävellän musiikkia myös muille lauluyhtyeille ja kuoroille. Kustantajista Sulasol ja Oxford University Press ovat julkaisseet muutamia kuorosävellyksiäni.

Politiikka on tällä hetkellä tärkein harrastukseni – olen valtuutettuna Helsingin kaupunginvaltuustossa (vihr.). Pelaan myös innokkaasti frisbeegolfia aina kun aikaa liikenee.

www.jussichydenius.com