Soila Sariola

| Altto

Image

Kaikki alkoi varmasti siitä, kun synnyin musiikkiperheeseen; soittoa ja laulua tulvi joka puolelta. Varsinaiset musiikkiopintoni aloitin viululla Itä-Helsingin musiikkiopistossa. Instrumentti kuitenkin vaihtui teini-iässä saksofoniin. Seestyneempään vaiheeseeni kuuluvat myös kantele ja harmooni.

Ammattimaisen laulunharrastamisen aloitin v. 1988 Tapiolan kuorosta, jota on seurannut liuta erilaisia kuoroja ja lauluyhtyeitä. Yhteistä näissä kaikissa on ollut se, että olen pysynyt visusti alttona. Rajattomassa aloitin vuonna 1999. Rajattoman ohessa olen myös ehtinyt valmistua kansanmusiikin maisteriksi (pääaineena laulu) Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta. Liekö se veri vetänyt vaiko seikkailunhalu? Oli miten oli, tämä pieni suuri paheeni on tuonut elämääni – ja ääneeni – syvyyttä, sekä mahdollistanut lukuisia hienoja kokemuksia aina Siperiasta Afrikkaan asti.

Rajaton on minulle kuin unelman elämistä. Tässä yhtyeessä voin yhdistää monipuolisen musiikin monipuoliseen äänenkäyttöön. Aika hienoa!

soila.sariola@rajaton.net